José Saramago: Ricardo Reisin viimeinen vuosi (Tammi 2012)

Tiistai 22.4.2014 - VN

resize.jpg

Kirja alkaa siitä, kun valtamerilaiva saapuu Lissaboniin. Lääkäri Ricardo Reis palaa kotimaahansa Portugaliin Brasiliasta. On vuosi 1935, hän on ollut poissa 16 vuotta.

Ricardo Reisin tausta ja aikaisemmat elämän vaiheet jäävät pääosin hämärän peittoon. Onko hän joutunut lähtemään aikoinaan Brasiliaan ja sieltä nyt palaamaan poliittisen aktiivisuutensa vuoksi? Tämän suuntaisia vihjeitä lukijalle annetaan. Vallanvaihdoksiahan tapahtui Portugalissa vuonna 1919 ja nyt Brasiliassa vuonna 1935.

Lue koko kirja-arvostelu Umamista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: José Saramago, Keltainen kirjasto, kirja-arvostelu, Ricardo Reisin viimeinen vuosi, Tammi, Umami

José Saramago: Elefantin matka (Tammi 2011)

Tiistai 14.6.2011 - VN

img_6298.jpgPortugalin kuningas Juhana III on tuottanut itselleen norsun Intiasta. Huvin vuoksi ja status symboliksi, vähän kuin mies, jolla on jo kaikki ja jonka pitää tavalla tai toisella osoittaa olevansa alamaisiaan päätään pidempi. Täysin turhaan luksukseen kuitenkin kyllästyy pian.

Lue koko kirja-arvostelu Umamista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: José Saramago, Elefantin matka, Tammi, Keltainen kirjasto, kirja-arvostelu, kilpailu, Umami