Henkilökuva Kirkkoherra_Niittynen_4.jpg

Sanoja SANAT/// -sivujen sanoittajasta!

Pyhät ja epäpyhät sanat, sanankäyttö, tarinat, kertomukset, vertaukset, retoriikka, riimit, skopokset, sanataide ja uusien maailmojen esiintaikomiset sanojen avulla ovat mitä suuremmassa määrin minun elämääni.

Olen 49-vuotias pappi. Koulutukseltani olen politiikan tutkija (VTT) ja teologi. VTM:n koulutukseni oli ulkopolitiikkaan suuntautunut, myös teologiset opinnot sisälsivät kansainvälisiä painotuksia. Olen toiminut mm. Veronan yliopistossa vierailevan tutkijan statuksella.

Olen ollut aktiivinen yhteiskunnallisten asioiden hoitamisessa. Olen
halunnut kantaa vastuuta ja vaikuttaa yhteisiin asioihin. Aloitin vuoden
2011 alussa Rauman Demarit Ry:n puheenjohtajana - vuoden 2015 alussa
kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtajana.

Olin väitöskirjatutkija 2013-2020. Väitöspäiväni oli 18.1.2020. Väitöskirjani aihe:

Kansakunnan rakentaminen ja maailmankielteisyyden poliittisuus
J L Runebergin pietismin vastustus ja sen teologiset, filosofiset ja poliittiset syyt

Kesän 2016 olin apurahatutkijana ja sain keskittyä pelkästään tutkimustyöhön. Kesällä 2017 jatkoin apurahatutkijana. Kesällä 2018 viimeistelin tutkimustyötäni. Kesän 2019 tein esitarkastuksen mukaiset korjaukset. Väitöstilaisuus oli 18.1.2020. Tohtorin tutkintoni hyväksyttiin 12.2.2020.

Ylemmän pastoraalitutkinnon sain suoritettua 12.12.2018.

Harrastan kirjallisuutta ja olen kiinnostunut laajasti ympärilläni olevasta maailmasta. Jo työnikin vuoksi luen ja kirjoitan paljon. Rauman seurakunnan johtavana kappalaisena työskentelin kevääseen 2015 saakka.

Heinäkuussa 2015 aloitin uudessa virassani Kaarinan seurakunnan kirkkoherrana. Elokuussa 2018 aloitin Turun tuomiorovastikunnan lääninrovastina.

Jälleen uusiin haasteisiin

Joulukuussa 2020 Turun tuomiokapituli nimitti minut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi vuoden 2021 alusta, tuomiorovasti Heimo Rinteen jäätyä eläkkeelle. Seurakuntayhtymän organisaatiouudistuksen mukaisesti yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja toimii seurakuntayhtymän ylimpien viranhaltijoiden esimiehenä.


Auranlaakson kulttuurimaisemista Raadelmaan

Perheemme muutti elokuussa 2015 Kaarinaan. Kivenheiton päässä oli Auranlaakson kauniit kulttuurimaisemat. Lokakuussa 2020 muutimme toiselle puolelle Kaarinaa, Raadelmaan. Keskiaikainen suuri rantatie kulkee aivan kotimme vierestä.

Perheeseeni kuuluvat raumalaissyntyinen viestinnän (FM) töitä tekevä vaimo, Paula Hoffrén ja 15-vuotias poika. Turun Konservatoriossa saksofoninsoittoa D-tasolla opiskeleva ja tenniksestä pitävä poikani pitää minutkin kiireisenä.

Olen viime vuosien aikana oppinut arvostamaan myös lepoa ja kiireettömyyttä töiden vastapainona. Baltian- ja Itämeren ympärysvaltioiden kylpylät, ruokapadat ja katedraalit vetävät tästä syystä silloin tällöin puoleensa. Vaimoni rakastaa ruoanlaittoa. Pidämme erityisesti venäläisestä keittiöstä.

Kotonamme kuunnellaan paljon hyvää ja laadukasta musiikkia. Klassinen ja jazz kuuluvat kotimme arkeen. Nuoruudessani idolini oli Roy Orbison.

276873_293805980635989_504064516_n.jpg

Kirjallisuus on IN! Olen kirjoitanut kahta kirja-arvostelublogia, omaani ja Lifestylejulkaisu Umamiin. Umamiin arvostelin Tammen Keltaisen kirjaston teoksia. Keltsi on Suomen kaikkien aikojen pitkäikäisin kirjasarja ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen ilmiö.

Pidän pesäpallosta ja triathlonista. Kuvia perheestämme.


Julkaisut

Kuvagalleriani

ota yhteyttä:

ville.niittynen@evl.fi

040-3417196

www.facebook.com/ville.niittynen

Facebook-ryhmä