Henkilökuva Kirkkoherra_Niittynen_4.jpg

Sanoja SANAT/// -sivujen sanoittajasta!

Pyhät ja epäpyhät sanat, sanankäyttö, tarinat, kertomukset, vertaukset, retoriikka, riimit, skopokset, sanataide ja uusien maailmojen esiintaikomiset sanojen avulla ovat mitä suuremmassa määrin minun elämääni.

Olen 46-vuotias pappi. Koulutukseltani olen politiikan tutkija ja teologi. VTM:n koulutukseni on ulkopolitiikkaan suuntautunut, myös teologiset opinnot sisälsivät kansainvälisiä painotuksia. Olen toiminut mm. Veronan yliopistossa vierailevan tutkijan statuksella. Tällä hetkellä olen jatko-opiskelija Turun yliopistossa, aloitin vuoden 2013 alussa väitöskirjan tekemisen. Aiheeni on: "Aatehistoriallinen analyysi Johan Ludvig Runebergin suhteesta pietismiin". Kesän 2016 olin apurahatutkijana ja sain keskittyä pelkästään tutkimustyöhön. Kesällä 2017 jatkoin apurahatutkijana.

Harrastan kirjallisuutta ja olen kiinnostunut laajasti ympärilläni olevasta maailmasta. Jo työnikin vuoksi luen ja kirjoitan paljon. Rauman seurakunnan johtavana kappalaisena työskentelin kevääseen 2015 saakka.

Heinäkuussa 2015 aloitin uudessa virassani Kaarinan seurakunnan kirkkoherrana.

Olen ollut aktiivinen yhteiskunnallisten asioiden hoitamisessa. Olen halunnut kantaa vastuuta ja vaikuttaa yhteisiin asioihin. Aloitin vuoden 2011 alussa Rauman Demarit Ry:n puheenjohtajana - vuoden 2015 alussa kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtajana. Kuulun PohjolaNorden yhdistykseen sekä olen Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran jäsen. Vuodesta 2014 saakka olen toiminut Satakunnan Paasikivi-Seuran varapuheenjohtajana.

Auranlaakson kulttuurimaisemissa

Perheemme muutti elokuussa 2015 Kaarinaan. Kivenheiton päässä on Auranlaakson kauniit kulttuurimaisemat. Perheeseeni kuuluvat raumalaissyntyinen toimittajan (FM) töitä tekevä vaimo, Paula Hoffrén ja 12-vuotias poika. Turun Konservatoriossa saksofoninsoittoa harrastava ja urheilusta pitävä poikani pitää minutkin kiireisenä. Kuusi viimeistä kesää olen pelannut perheeni kanssa tennistä.

Olen viime vuosien aikana oppinut arvostamaan myös lepoa ja kiireettömyyttä töiden vastapainona. Baltian- ja Itämeren ympärysvaltioiden kylpylät ja ruokapadat sekä aurinkorannat vetävät tästä syystä silloin tällöin puoleensa. Vaimoni rakastaa ruoanlaittoa. Pidämme erityisesti venäläisestä keittiöstä.

ville_tennis.jpg

Kotonamme kuunnellaan paljon hyvää ja laadukasta musiikkia. Klassinen ja jazz kuuluvat kotimme arkeen. Nuoruudessani idolini oli Roy Orbison.276873_293805980635989_504064516_n.jpg

Kirjallisuus on IN! Olen kirjoitanut kahta kirja-arvostelublogia, omaani ja Lifestylejulkaisu Umamiin. Umamiin arvostelin Tammen Keltaisen kirjaston teoksia. Keltsi on Suomen kaikkien aikojen pitkäikäisin kirjasarja ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen ilmiö.

Pidän pesäpallosta ja triathlonista. Kuvia perheestämme.

544151_10152341826658787_1783652865_n.jpg

CV

Julkaisut

Kuvagalleriani

ota yhteyttä:

ville.niittynen@evl.fi

044-7691289

www.facebook.com/ville.niittynen

Facebook-ryhmä